Blog Layout

HABANERO

De Habanero peper en andere soorten.

Reeds jaren is HGS gericht op het kweken van peperplanten.
Hierbij gebruiken we verschillende systemen en opstellingen.
Aquaponics is één daarvan en in combinatie met pepers bleek dit al snel een gouden huwelijk.

In de video nemen we een Habanero Super Yellow onder de loep.
Naast deze peperplant, hebben we ook tal van andere soorten een ’try-out’ gegeven:

   Adjuma óf Aji umba
   Habanero’s; yellow, red, peach, devil, mustard, lemon
   Jay’s Ghost
   Blue Ghost
   Spaanse rode, gele chili
   Piquillo
   Pepperdew
   Jalapeño
   Trinidad moruga scorpion; yellow, red
   Datil
   Thai little red
   Aji mango
   Anaheim
   Little 11
   Fatalii; chocolate, red
   Lemon drop
   Madame Jeanette
   Bonda ma Jaques
   Arribibi Gusano

   Sucette de Provence
   Thunder Mountain Longhorn
   Bahamian Goat

   Bhut Jolokia Chocolate

   Aji Habanero

   Carolina Reaper

   Naga Viper

Het succes achter pepers kweken op aquaponics.
Aquaponics is een begrip geworden in Nederland.
Het is bekend dat tomaten en komkommers het zeer goed doen op AP.
Ook wij zijn het systeem begonnen met o.a. deze planten. Vooral tomaten.
Door uitbreiding hebben we ook verschillende kruiden en ‘winter groenten’ met succes kunnen toepassen.
En toen kwam daar een chili-peper ‘uit de keuken’ waarvan we de zaden op ontkieming hebben gezet.
De stekjes van de Jalapeno en Spaanse rode chili in het voorjaar overgezet in de growbeds (groeibakken).
De Spaanse chili bleek een mega succes en kon ruim over de 500 pods produceren!! (pods zijn de vruchten)
De Jalapeno plant presteerde eveneens goed, weliswaar minder pods maar deze plant heeft 7 jaar lang gedraaid!
Hoe dit allemaal mogelijk is geworden? Een aantal belangrijke en invloedrijke punten:

Over het algemeen geschiedt aquaponics ‘in-doors’. Dit kan binnenshuis of in een schuur, een serre of in een tuinkas. Dat heeft te maken met het feit dat het water van het AP systeem ‘beschermd’ moet worden van buitenaf. Regenwater en meekomend ‘stof’ zorgen voor een onbalans in de zuurtegraad en voedingstoffen.
Een tuinkas of greenhouse biedt deze bescherming en zorgt daarnaast ook voor een hogere temperatuur.
Voor de juiste voedingstoffen en zuurtegraad voegen we manueel ruwe grondstoffen toe aan het systeem.
Dit gebeurd veelal in de winter en in het voorjaar, wanneer de jonge stekjes ingezet worden.

Share by: